Тази седмица ни накара да следим внимателно какво се случва с Южното ни Черноморие. За жалост причината не беше отиващият си летен сезон, а потопът, който се изля за едно денонощие там и остави без ток, без вода и без път хиляди хора.

Хората от пострадалите къщи край река Черна в Царево, които имат нужди от доброволци. Тонове боклуци, които е влачила водата, трябва да бъдат почистени, информира bTV.

Водата в Царево е влачила с километри коли и дънери. Сериозно пострадали са къщите в района. Една от тях е на Константин Славов.

„Водата дойде със страшна сила и заля догоре избата, която беше пълна с покъщнина – строителни материали, техника, фураж за животните. Водата навлезе и на първия етаж. Там имаше около 30 см. вода. Подовите настилки са тотал щета, електроуредите не работят и сме ги приготвили за изхвърляне“, разказа мъжът.

Константин Славов призна, че не са спали от четири дни. Разчистват, но имат нужда и от помощ. Той се надява държавата да осигури нужната техника, за да се извозят купищата боклуци, натрупани на камари в двора на къщата му.

„Доброволните са невероятни хора. Идват от цяла България, но и те са хора – изморяват се на първия или втория ден. Не може да се издържи психически и физически на това натоварване“, призна още мъжът, чиято къща все още е пълна с кал и дънери.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук