Това е решение на парламентарната група, подкрепено от по-големия коалиционен партньор.


Това каза в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия общинският съветник от и председател на транспортната комисия в Столичния общински съвет ВМРО Карлос Контрера по повод избора на Валери Симеонов за зам.-председател на Народното събрание.

Нормално е може би да има полемика в обществото предвид това, че г-н Симеонов е малко по-рязък в някои коментари, но не бива това да бъде топ тема.

Нашата парламентарна група трябва да има зам.-председател и е нормално това да бъде един от председателите на партиите в парламентарната група, заяви Контрера.

Като обществото сме майстори да създаваме ненужни скандали, подчерта той.

Карлос Контрера посочи, че ВМРО ще си сътрудничи с ГЕРБ и в Столичния общински съвет. В разговори с кмета Фандъкова сме стигнали до извода, че определено има теми, по които можем да работим заедно.

Градът не може да бъде оставен в хаос, има теми, по които трябва да се вземат решения, каза общинският съветник.

ВМРО беше единствената политическа формация, която между двата тура заяви ясно политическата си подкрепа. Смятам, че не малка част от избирателите на ВМРО са гласували по-скоро за г-жа Фандъкова, отколкото за г-жа Манолова, заяви Контрера.

Той обясни, че ВМРО са се договорили с Волен Сидеров групата Патриоти за София, която функционираше в предишния Общински съвет, да бъде запазена, като Сидеров е поискал да запази свобода на действие и извън групата.

По думите му основният дългосрочен проблем пред столичния градски транспорт е обновяване на пътния състав, тъй като все още 25% от превозните средства са с високи подове.

На първо място мисля да предложа да се закупят поне 150 нови газови автобуси. Няма как със стари автобуси да правим модерен градски транспорт, каза още Карлос Контрера.