Черната статистика на починалите в Русе от последствията на коронавирусната инфекция вече достигна 13 души. През вчерашния ден е починал мъж на 73-годишна възраст от гр. Борово. Той е бил с положителен PCR тест и е бил хоспитализиран в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“.

73-годишният мъж е бил и с придружаващи хронични заболявания, пише rusemedia.com.

Ден по-рано починаха и двама мъже на 79 и 87 години от дома за стари хора „Възраждане“ в Русе. Те са били с положителен PCR тест и са били настанени за лечение в Белодробната болница и в Университетска болница „Канев“.

Така смъртните случаи в дома станаха общо 7, а освен тях заболяването е довело до фатален край за двама мъже на 67 и 79 години от гр. Русе, 78-годишна жена също от гр. Русе, жена на 74 години от село Пиперково, мъж на  50 години от гр. Борово заедно с последния случай – на 73 години също от гр. Борово.

По данни на Регионалната здравна инспекция за последните 24-часа на територията на областта няма нови констатирани случаи на коронавирус.

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в област Русе е 253-ма души, като активните случаи са 121. От тях 36 са на болнично лечение, а другите 85 са под домашна изолация. От началото на пандемията броят на излекуваните достигна вече 119 души.