Ромската махала в Петрич почерня от полиция вчера следобед, светкавична реакция на ченгетата от местното полицейско управление и общинска охрана секнаха едва започнала веселба в махалата, където празнували рожден ден.

Мъже и жени излезли на улицата, хванали се на хоро, на фона на силна музика, но буквално за броени минути били неприятно изненадани от няколко екипа полицаи и общински охранители, съобщава Struma.com.

Веселбата се разтурила, над 10 от хорото са с актове за нарушение на мерките в извънредното положение, съставени по закона за здравето, а трима от най- темпераментните танцьори били заведени в полицията, където са задържани зад решетките и докладвани на прокуратурата.

Срещу Спас Янков на 25 години, 45 годишния Вальо Янков и неговата връстничка Снежана Георгиева са образувани бързи производства  за нарушение на карантината и погазване на извънредните мерки.   

Свидетели на щурма на полиция и общинска охрана били изненадани от бързата им реакция и взетите крути мерки срещу нарушителите. В момента в ромската махала продължава да е пълно с полицаи, които денонощно охраняват махалите в южния град.

Полицаи има разпръснати и в целия град, които осъществяват и денонощно наблюдение на хората, поставени под  карантина.

В Петрич още в първия ден на разпорежданията на здравния министър и правителството бяха съставени най-много актове за хора, дръзнали да се отклонят от наложената им карантина. Стотици гастарбайтери се завърнаха  и само бързите и адекватни  мерки на полиция и община, успяват да държат под контрол  взривоопасната ситуация в града, който е в близост до 2 граници.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!