Как така сме застрашили националната сигурност? Това са абсолютни лъжи, трябваше управителния съвет и аз лично да реагирам. Няма да позволя да падне сянка от съмнения. Това заяви генералният директор на БНТ Емил Кошлуков в предаването "Още от деня" по повод скандала със служебния министър на културата Велислав Минеков.

"Стремежът на Минеков да обвини БНТ в престъпления е много опасен. Такава намеса в редакционната политика е недопустима, може би само в Северна Корея е възможна", категоричен бе той.

"Разбирам, че той няма представа от медии, но поне трябва да има представа от демокрация, все пак е министър", добави Кушлуков.

"Всички изявления на Минеков са пълен тюрлюгювеч. Той не е длъжен да познава закона за радиото, но тр да знае основните права и свободи. Не може да се меси в редакционната политика и не може да плаши и напада журналисти", увери той.

По думите му това предаване е актуално и отразява текущите неща, подобно на сутрешния блок.

"Всички телевизии в цяла Европа правят преки включвания. Не може да има пресконференция или мач и ти да го дадеш на следващия ден", каза Кошлуков.

Той припомни, че новините трябва да са обективни, значими, безпристрасни и навременни; иначе те нямат смисъл. 

"В този смисъл Жоро Любенов пусна тази пресконференция, защото за първи път ГЕРБ отговаря на най-важния въпрос - темата с подслушванията. Вечерта при нас е премиерът.

Ние, bTV и Нова тв го пускаме, защото е важно за зрителите. Преди седмици така пуснахме Радев, както и зам.-председателката на БСП", каза още Кошлуков и добави, че по ирония на съдбата така са пуснали и самия него, когато са се давали награди.

Това пак ли е заплаха за националната сигурност и е нарушение на закона, запита риторично той и добави, че включвания на живо се правят всеки ден. 

"Това е официално писмо, отправено към БНТ. Такова чудо са проверили - 15 г. назад няма! Безпрецедентно е. Колегите не си спомнят и през комунизма да е имало", уточни Кошлуков.