„Може би трябва отново да припомним, че според последните промени в Изборния кодекс, в БНТ сме длъжни да предоставим еднакво време на всички партии. Това е член 189-ти, алинея трета в закона. А редът на участията се определят с жребий от ЦИК“.

Това напомни в профила си във Фейсбук директорът на БНТ Емил Кошлуков след снощния скандал в предаването "Панорама", където бяха отправени заплахи за побой. 

„Така че работим с материали на клиента този месец. Каквито участници ни пратят централите, такива трябва да показваме. Или както обича да казва Остап Ибрахимович в подобни ситуации, тук определено не е Рио де Жанейро“, подчертава той.

„Благодаря на колегите за търпението им, искрено се надявам, че в следващото народно събрание ще ни чуят вече и ще променят тази недомислена поправка. Предизборната кампания в медиите не бива да уврежда психичното здраве на нацията. Извинявам се на засегнатите ни зрители, на Бойко Василев и Добрина Чешмеджиева специално“, завърши той.

Както БЛИЦ съобщи, в центъра на скандала в "Панорама" беше Боян Расате от „Българския национален съюз – НД“. Агресивно поведение демонстрира и Венцислав Ангелов от Народна партия „Истината и само истината“, който заговори за бесилки и гилотини.

Дни преди това Расате наруши добрия тон и в друго предаване на националната телевизия - "Референдум" с водещ Добрина Чешмеджиева. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук