За опасен джигит сигнализирали в редакцията ни читател на Plovdiv24.bg. Той изпратил снимки и кратко видео от изпълненията на комплексара, който според очевидеца е в доста напреднала възраст, но това очевидно не му пречи да мутрее на пътя.

Според разказа, случката се е разиграла този следобед на магистрала "Тракия". Той е настигнал въпросния автомобил, който карал с не повече от 90-100 км/ч в лява лента.

"След като изчаках малко и видях, че няма промяна, пуснах ляв мигач, не последва никаква реакция. Позволих си да му присветна, тъй като и зад мен се образува колона от автомобили, но и това не даде резултат.

След което го изпреварих през свободната през цялото време дясна лента и забелязах, че рови нещо в телефона си, забил поглед в него - или пише есемеси, нямам представа, но му свирнах, за да го "върна в реалността", защото все пак шофира на магистралата. 

След няколко минути забелязах, че въпросният чичак с черна "лимузина" приближава с бясна скорост и присвяткане, но в този момент изпреварвах редица тирове, той не намали по никакъв начин и ни изпревари през аварийната лента, след което заби спирачки пред нас и отново върна скоростта на 100 км/ч в лява лента. При опит да бъде изпреварен, вдигаше скоростта и шареше между лентите.

След около 5-6 шофиране по този начин, явно вече му бяхме безинтересни всички зад него и "благородно" ни позволи да го изпреварим от дясно.

Та такива са ни мутрите-чичаци. Този специално или критическата го е натиснала, или има нещо много сбъркано в него", завършва разказа си очевидецът.