Още един шофьор реши да сподели с цяла България за опасната си "среща" на АМ "Тракия" с черното Lamborghini Huracan. 

БЛИЦ припомня, че преди дни се появи историята на водач, брал големи ядове по аутобана заради джигита, управляващ скъпарската кола

"Нямах и представа, че и на мен може да се случи подобно неприятно изживяване. Да, то наистина стана факт и затова искам да ви разкажа за инцидента", пише шофьорът, цитиран от Plovdiv24.bg.

"Срещата ми с черното Lamborghini Huracan стана на магистрала "Тракия“, малко след Стара Загора в посока Бургас. Карах с нормална скорост, около 130-140 км/ч. Пред мен имаше два тира и започнах да ги изпреварвам. Естествено, преди това видях, че зад мен нямаше други автомобили.

Когато вече бях на средата на първия камион, видях в далечината как едно черно нещо приближава с бясна скорост към мен. Такава скорост, че аз все едно бях спрял. Залепи се зад мен, буквално на два пръста зад бронята ми. Почна да свири и да дава къси-дълги - все едно колата ми ще тръгне по-бързо. Отвсякъде това си бяха животозастрашаващи действия - аз няма накъде да свия вляво или вдясно.

Когато изпреварих камионите и се върнах в средната лента, той се изравни с мен и изведнъж тръгна надясно, сякаш да ме притиска на платното. Колата му беше с тъмни черни стъкла и не видях мъж ли е, жена ли е. Но поведението му беше плашещо заради скоростта, с която се движеше. Аз досега такова нещо не бях виждал, въпреки че имам близо 15 години стаж като шофьор.

Съжалявам, че нямах видеорегистратор, за да видят хората за какво става въпрос. Не успях дори да го снимам с телефона, защото изчезна толкова бързо, все едно беше реактивен самолет, призрак. Не видях и номера му.

Явно законът и органите на реда са безсилни пред водача на спортната кола, но нека той не забравя, че когато е на пътя, носи отговорност за живота и здравето на всички участници в движението! А при инцидент с подобна скорост парите, простотията и арогантността, с които разполага, може и да не му помогнат".