Директорът на РЗИ-Смолян д-р Мими Кубатева потвърди за положителните 60 проби от завод "Хроновски" в града. Тя направи прогноза, че може би заразените от предприятието ще се увеличат.

"Фирмата няма да спира производството, но ще реорганизира работата", каза д-р Кубатева, цитирана от Дарик.

Източникът на заразяване не се знае, тъй като, по думите на шефката на РЗИ-Смолян в областта през последните седмици има широко разпространение на COVID-19. Заразата в завода е била открита случайно - 7 души от работниците са потърсили лекарска помощ и така е установено, че са заразени с коронавируса.

Спад на броя на заразените с К-19 у нас, но пламна ново огнище в голям град

"От тези проучвания е много трудно да се открие източникът на инфекцията, тъй като в нашата област през последния месец имаме широко разпространение на COVID-19.

И в този смисъл - след огнището в Доспат, след отпадането на много от ограничителните мерки, свободното движение, контактите сред хората, много е трудно да се проследи точно веригата кой къде точно е направил контакт", коментира шефката на здравната инспекция в региона.

Според нея заразата е внесена в региона отвън.

"Всички са в добро състояние. В стабилно състояние са тези, които са в болницата", уточни още д-р Кубатева.

От тези седем родопчани COVID-19 има някои в болница, други на домашно лечение, но всички са в стабилно състояние, разкри още д-р Кубатева.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!