Кошмарната колона от тирове продължава да измъчва всички пътуващи до българо-сръбската граница на ГКПП "Калотина", предават репортерите на БЛИЦ от мястото на събитието.
Десетки шофьори продължават да са като в капан и не могат да изпълняват зададените им курсове, за да доставят необходимата стока.

"Вече почти цял ден чакам на опашка и се чудя дали изобщо ще стигна до Великден до Италия! Това е ненормална обстановка.

Трябваше вече да има поне един буферен паркинг, за да можем да си почиваме при случай като днешния", заяви пред БЛИЦ Стефан Михайлов.

43-годишният мъж превозва хранителни суровини и се притеснява дали ще ги закара навреме.

Неговият колега Петър Захов е още по-изнервен: "Крайно време е до пътя да има буферен паркинг. И ние, шофьорите, сме хора и ни трябват нормални условия за работа и почивка. 

Граничните власти си вършат работата добре, но въпреки всичко опашките са огромни, а ситуацията ще става още по-напрегната.

Тираджии с огромен опит обърнаха внимание на екипа ни, че грамадните камиони са принудени от обстоятелствата да паркират директно върху аварийната лента, което създава реална опасност от катастрофи с непредвидим изход. Затова е крайно време да бъде направен буферен паркинг, който значително ще облекчи трафика.