Има опасност да се откъснат и други елементи от осветителната система в тунела „Ечемишка”. Това е предупредила прокуратурата служебния регионален министър, АПИ и управителя на „Автомагистрали” - фирмата, отговорна за ремонта в съоръжението, съобщава Нова телевизия.
За инцидента вече са разпитани полицаите, дошли първи на място, братът на починалата жена, още един роднина и шефа на „Автомагистрали”. За да се действа по-бързо в разследването, по него вече работят двама следователи.

Припомняме, че при инцидента осветително тяло падна върху кола и уби една жена на място. Според брата на загиналата жена, който е бил с нея в колата, виновни са от Пътната агенция. Те пък отричат да имат вина и твърдят, че през септември месец е била направена проверка и оценка както на осветителните тела, така и на самата конструкция.

От АПИ информират, че лекотоварните автомобили в посока Варна на АМ "Хемус се отклоняват на пътен възел "Топли дол", при км 39, по етапна връзка „Рибни вир” до път I-1 София - Ботевград.

Отбиването на тежкотоварните моторни превозни средства в посока Варна, в участъка от км 30 до км 47 се осъществява при пътен възел „Витинска
река”, както и до този момент.

Включването обратно на магистралата е при км 47 на пътен възел „Ботевград”, където се осъществява отбиването на движението в посока София.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!