„Имате злокачествен тумор...“ Тези думи звучат като смъртна присъда. Хладнокръвният и жесток убиец отнема живота на 6 млн. души всяка година. Хиляди хора се питат, кога ще се научат да го лекуват?! И дори не подозират, че ефективните лечения за рак са създадени, тествани и проверени преди много време. Но не можем да ги използваме. Защо?

Изгодно ли е за фармацевтичните компании да спасяват милиони животи и да губят десетки милиарди долари? Разбира се, че не! Най-големите фармацевтични концерни предпочитат да произвеждат скъпи и неефективни лекарства, подходящи само за профилактика и поддържащо лечение. Няма смисъл от тях, но печалбите са фантастични, пише "Труд".

През 1971 г. президентът на САЩ Р. Никсън започва "Войната срещу рака". До 1998 г. Щатите отделят 3 милиарда долара за финансиране на тази програма. Въпреки това, от 1973 до 1990 г. общата смъртност от рак се увеличава с 8%. Защо, въпреки интензивното финансиране на изследователски програми, процентът на случаите расте? Тази плачевна статистика не е случайна, твърдят любителите на конспирацията. 

Военна лаборатория

„Войната срещу рака“ започва във Форт Детрик, военна микробиологична лаборатория в Мериленд, където се разработват нови видове биологични оръжия. Очевидно с отпуснатите от правителството пари се разработват не нови лекарства, а... нови форми на рак! Американският лекар Алън Кантуел е убеден: „Има „раков заговор“!

Правителството прави всичко възможно, за да предотврати изследването на истинската причина за болестта – вирусна. Разкритието, че вируси причиняват рак, ще бъде шок за фармацевтичните компании и медицинските изследователски институции. Защото в този случай няма нужда от скъпи и съмнителни лъче- и химиотерапии!“ Твърдението не е неоснователно.

Историята съдържа ужасни факти и доказва: Кантуел е прав! Първите жертви на „раковия заговор“ са Вирджиния Ливингстън и Вилхелм Райх. И двамата лекари твърдят, че са открили причинителя на рака. 

През 1948 г., след като публикува произведенията си, Райх е преследван за разпространение на „фалшиви факти“. Неговите книги и документи са унищожени и той умира в затвора. Вирджиния Ливингстън разказва тази история в книгата си „Conquering Cancer“. Срещу нея са повдигнати обвинения в шарлатанство и е отстранена от изследователска дейност.

Съдбата на друг лекар, Реймънд Райф, е още по-тъжна. През 30-те години на миналия век той не само твърди, че е открил канцерогенни вируси с помощта на домашния си микроскоп, но също така изобретява електромагнитно енергийно устройство Rife Ray Tube, способно да ги убива.

Лекари и учени от Университета на Южна Калифорния използват устройството на Райф, за да излекуват 16 безнадеждни пациенти! Но скоро всички, участващи в разработването и тестването му, умират при мистериозни обстоятелства. Лабораторията изгаря. Самият Реймънд Райф почива „случайно от свръхдоза алкохол“.

Д-р Райф открива лек за рака, но властите в САЩ го скриват.

Д-р Лайн, който разследва причините за смъртта на Райф, заявява: „Райф предложи толкова евтино лечение на рак, че застраши печалбите на цялата фармацевтична индустрия! Компанията Morris Fishbein, на която той отказва да продаде откритието си, унищожи документите и уби Райф.“

Клоун милиардер

Нека се запознаем с убиеца на Реймънд Райф - компанията на Морис Фишбейн. Като млад той мечтае да стане клоун, но става лидер и единствен акционер на огромната Американска медицинска асоциация (AMA). Въпреки липсата на медицинско (или друго) образование на  Фишбейн, неговият AMA Journal е едно от най-печелившите медицински издания в света. „От всички духове, които се хранят с телата на мъртви и умиращи, най-злите и опасни за обществото са шарлатаните, които лекуват рак!“ – заявява Фишбейн.

През 1947 г. негова мишена  става „шарлатанинът“ Хари Хокси, американски лечител, който се прославя благодарение на своя разтвор, лекуващ рак на кожата.

Отварата е приготвена от растения по рецепта на баща му, излекуван от тумор. Много научни и медицински публикации дори и сега твърдят, че  съставките на разтвора имат ефективни антитуморни свойства. Лекуваните с него пациенти оздравяват! Но изгодно ли е за AMA да се лекува рак по толкова прост и евтин начин? Фишбейн бързо осъзнава, че печалбата от решението на Хокси ще бъде огромна, но опитите му за закупуване на рецептата са неуспешни - Хокси категорично отхвърля офертите.

Фишбейн обаче  постига целта си и отварата на Хокси е забранена, а самият Хари Хокси емигрира в Мексико. Многото скандали и съдебни дела принуждават Фишбейн да подаде оставка и да признае, че билковото лекарство на Хокси е ефективно против рак. Какво следва? Нищо: рецептата за животоспасяващо лекарство не интересува фармацевтичните компании...

Радикални мерки

Ракът не е едно заболяване, а цяла група болести под общо име. Те имат различни екологични, генетични или вирусни причини за развитие и изискват различни средства за защита и профилактика.

Американското дружество по клинична онкология е убедено, че само радикални мерки - програми за превенция, опазване на околната среда, контрол на тютюнопушенето, лечение на генетични заболявания, финансиране на съвременни методи за изследване и лечение на болестта - могат да помогнат в борбата с тази ужасна болест.

Но какво да кажем за печалбите на химическото производство и фармацевтичните предприятия? Къде да съхраняваме вредните емисии и опасните отпадъци? Кое в крайна сметка е по-важно: милиарди долари в нечий джоб или милиони човешки животи? Разбира се, доларите! Иначе отдавна щяхме да помним рака като чумата или шарката.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук