23-годишният Максун е похитителят на 16-годишната Фатме Ашкън от кърджалийския квартал "Боровец". Това твърди бащата на изчезналата на 3 април тийнейджърка Ашкън Хасан. Той разказа, че непосредствено преди изчезването на девойката, чичовците на Максун ходили при тъща му и предложили да се разберат за сватосване.

Фамилията на Максун живее близо до квартал "Боровец".
 
Както вече 24rodopi.com писа, над сто души протестираха в квартал „Боровец“ в Кърджали. На улица „Рожен“ имаше засилено полицейско присъствие. Поводът за протеста е изчезването на 16-годишната девойка Според баща й Ашкън Хасан момичето е в неизвестност от 10 дни. 
 
„Къде е нашето момиче? Къде е нашето дете? Кой ще открие Фатме Ашкън? Жива ли е тя?“, тези въпроси задаваха десетки близки и приятели на изчезналата тийнейджърка, които протестираха днес около 18 часа на улица "Рожен". 

Утре протестът ще бъде подновен на Кръговото кръстовище на Пазара.
„Дъщеря ми не е животно. Аз искам тя да завърши техникум. После да си намери хубава работа, а не да работи в чистотата“, каза бащата.

Участници в протеста припомниха, че миналата година след отвличане на момиче се стигна до родова вражда, завършила с убийство. Ашкън Хасан е подал жалби в прокуратурата и полицията за изчезналата Фатме, която е ученичка в „Евридика“.