Властта се похвали, че се е справила с купуването на шофьорски изпити на листовки. Ако е имало корупционни практики при шофьорските изпити и несъответствия работата на определени комисии, то това е прекратено, заяви депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов, председател на Временната парламентарна комисия, която разглежда въпроси на Николай Колев-Босия за корупция в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация. Работата на комисията приключи днес.
 
На това последно заседание се разбра, че самият Николай Колев е без книжка, тъй като заради нарушения са отнети всичките му контролни точки. Информацията беше изнесена от Главна дирекция „Национална полиция“ в отговор на медийно запитване.

От 2012 година са последните сигнали за купуване на книжки на теоретичен изпит. Тази практика е спряна благодарение на т.нар. „бели стаи“, заяви Станислав Иванов, след последното заседание на временната комисия:
 
„Заключенията са, че наистина може би е имало корупционни практики, имало е несъответствия в работата на определени изпитващи и организации, които според мен са предотвратени. 2012 г. са последните сигнали. 2017 г. сигналите, които са работени, са за съвсем други нарушения. Не е за купуване на книжки на теоретичен изпит. Става въпрос за фалшиви дипломи, за печатане на книжки и т.н.“, посочи Иванов.

Изпитите в „белите стаи“ се провеждат така, че няма място за корупционни схеми, подчерта Иванов.
 
По време на последното заседание на Временната комисия стана ясно, че Николай Колев-Босия е лишен от шофьорска книжка заради отнемане на всички контролни точки. Информацията беше изнесена от гл. инспектор Янко Янев от ГД "Национална полиция" на заседание на Временната комисия, която разследва сигналите на Николай Колев-Босия. Данните бяха представени в отговор на медийни запитвания. Нарушенията му са превишена скорост, неспазване на пътни знаци и неизправен автомобил.