Постът на председателя на парламента е ключов, но го отказахме, защото е много важен. Срещата вчера между БСП и ГЕРБ не бяха преговори, а разговори. Това заяви Крум Зарков от БСП в ефира на bTV.
"Вчера получихме писмо от председателя на ГЕРБ. Предложението пристигна сутринта при нас – събрахме се на изпълнително бюро и го обсъдихме, отнесохме се уважително и сериозно. На тези разговорите бе отправено предложение, което обсъдихме и отхвърлихме доста категорично. Това е no sense – лидерът на опозоцията да се качи и да подписва всеки закон, гласуван от мнозинството. Не за това гласува толкова голяма част от народа", заяви политикът.
 

Запитан защо Нинова е отказана, при положение, че това е едно от най-високите "шефски места", той заяви: "Реално е на шефсвкото място. Също толкова равно, когато лидерът на опозицията трябва да е безгласен, опозицията остава без най-силния си глас".

Относно отношенията вчера между Борисов и Нинова, Зарков се изказа така: "Очи в очи бих ги определил като коректни и уважителни. Всички знаят, че изострихме тона по време на кампанията, хората са уморени от тези караници. Има едно нещо, което е наречено протокол. Това са държавни мъже и жени, които намериха начин да общуват, без да се обиждат един друг. Много ясно се видяха нашите различия по време на тези разговори. Подчертахме го още в началото, за да няма спекулации за коалиции".