"Унижение е, че българин има забрана за влизане в САЩ заради корупция и това да е оповестено публично", така коментира Крум Зарков от БСП вкарването в забранителния списък на Съединените щати името на съдията Специализирани съд Андон Миталов, което стана ясно вчера.

Миталов е съдията, който през октомври миналата година разреши обвинения в шпионаж председател на движение "Русофили" Николай Малинов да отиде в Русия, където получи орден от президента Путин.

"Самият факт, че присъства там, който и да е той, показва каква е правосъдната ни система според САЩ, унижение е за нашата страна, да имаме хора, които публично са оповестени", добави още Зарков. И поясни:

"Това показва, че според САЩ в България няма система, която да наказва корумпирането, това е лош политически знак". По думите му, въпросният съдия дори не е обвинен.

Той коментира и снемането на доверието на Румен Радев от правителството, като поясни, че това е нормална стъпка на президента, понеже той от 3 години чака промени, а те не се случват.