Истински екшън се е разиграл днес следобед в центъра на София. За това съобщават потребители във Фейсбук, които са успели и да заснемат всичко.

Свидетели са забелязали агонизираща жена с окървавена глава. Тя е била на улицата заедно с глухоням мъж.

И двамата били клошари. Ето какво пише първоначално очевидец: "Зов за помощ, жена в окаяно състояние буквално умира в центъра на София на ъгъла на ул. Съборна и ул. Цар Калоян!!!

Всички държавни институции са абдикирали!

Столична община, община Средец, както и 112 отказаха помощ!Жената е обездвижена и най-вероятно със счупен крак, за нея се грижи глух просяк (невероятен човек, има нужда от обувки 41-42 номер), който вчера докато я почистваше, я изтърва и й разцепи главата. На улицата са от две седмици, тя не е мърдала никъде.

Моля за подкрепа всички!

Моля споделяйте, жената е млада, на 45 години и не може да бъде оставена да умре на улицата!".

Час по-късно историята вече има развитие:

"Ъпдейт 15ч.50м. Голяма сила сте, благодаря на всички, които взеха отношение към поста! На терен дойдоха представители на Омбудсмана и община Средец, които са се самосезирали.

Представителката на Омбудсмана ме увери, че е разговаряла с шефката на Агенция за социално подпомагане и тя е обещала да ги подслонят и да вземат отношение.Малко по късно пристигна полиция и линейка, след което хората бяха спасени, жената я закараха в Пирогов.

Ако няма фрактури ще я закарат във II градска, а глухият приятел ще го закарат в Кризисния център. Благодаря на всички които взеха отношение към поста и на тези които дойдоха на място - ИМА СВЕТЛИНА!", пише мъжът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

На [email protected] БЛИЦ очаква новини, снимки и видео от своите читатели в цяла България и по света