Странстващ артист - това определение доста би подхождало на Лиляна Петрова - Лулу. През последните години тя и картините й кръстосваха непрестанно Европа. Но: "Аз съм българка и искам да направя нещо тук", казва художничката. Като потвърждение на думите си, на 18 април тя открива изложба в Руския културен център. Нарекла я е „Въображаема реалност“ и в нея ще бъдат показани главно живописни и грифични творби.

Лулу e завършила Националната художествена гимназия и НАТФИЗ, специалност „ Мода и промишлен дизайн”. Бакалавър по графичен дизайн и и магистър по „Живопис“.

- Лулу, какво разбирате под „Въображаема реалност“?
- Това е ежедневието ни - хора, ситуации, обекти, пейзажи. Преди десет години се оказа, че съм силно алергична към маслените бои и трябваше да се откажа от тях. Но тогава открих акрила. Винаги много съм харесвала и акварела. Такива са и рисунките, които ще покажа.
- От къде е е това Лулу?
- Имах школа по рисуване. И понеже малките госпожици, които се учеха при мен не можеха да казват Лили, ме наричаха Мис Лулу.

Цялото интервю с художничката четете на show.blitz.bg, където разказва за пребиваването си в Дубай и широкото разпространение на проституцията там.