София Бобчева не отпразнува спечелването на първия си „Икар“ с купон до ранни зори, тъй като тази вечер има представление. Актрисата се появила на афтърпартито в столичния клуб „Терминал 1“ снощи, но останала в компанията на приятелите и колегите си много за кратко, след което се прибрала у дома с любимия, за да си почине и да бъде във форма за днешната изява в спектакъла „Терапевти“ в Сатиричен театър „Алеко Константинов“.

На тазгодишната церемония по раздаването на престижите театрални награди София Бобчева триумфира в категорията за „Поддържаща женска роля“, като призът й беше за играта й в цели две постановки - за Зина в „Чаровно лято с неизбежните му там неприятности (Чудаци)“; и за Медицинската сестра в „Танцът Делхи“.

„Много съм щастлива, много исках да спечеля наградата точно за тези две роли. Доволна съм, че получавам признание, защото ролите са различни от обичайните ми комедийни образи“, разказва блондинката. София разкрива, че най-сигурен в победата й е бил колегата й от „Скъпи наследници“ Димитър Баненкин.

Той я уверил, че заслужава статуетката и след като я получила й се обадил с думите: „Аз ти казах - честито“. Даяна Ханджиева, Лорина Камбурова и Рая Пеева от хитовата драмеди поредица на bTV, също й се обадили да я поздравят. Колежката й Рая Пеева имаше двоен повод за празнуване, тъй като любимият й Явор Бахаров триумфира в категорията за „най-добра поддържаща мъжка роля“.