Стара къща, стара готварска книга, стари писма… И много женски тайни… и в миналото, и в настоящето.
 
Алис и съпругът й Нейт си купуват старинна къща в предградията на Ню Йорк, по негово настояване. Алис няма причини да иска от мъжа си да останат в любимия й Манхатън, защото губи работата си. Тя се чувства притискана и непълноценна и затова решава да скрие истината, че е уволнена. Обявява, че ще пише книга, но няма никакво вдъхновение и не знае с какво да запълва деня си в голямата празна къща. 

Когато сред паяжините на мазето намира в сандък готварска книга с бележки, Алис е заинтригувана от живота на предишната собственичка – младата  красива домакиня от средата на миналия век Нели Мърдок. Докато изпробва старите рецепти, Алис открива, че между страниците им, както и в купчината неизпратени писма до майка си, жената от миналото е оставила следи за живота си…
 


 
Нели се грижи за прекрасната си градина с цветя и билки, готви превъзходно и впечатлява всички на сбирките, които организира. Мъжът й изглежда  галантен и вежлив. В очите на съседи и приятели тя е перфектната съпруга в „перфектния брак“…

Но постепенно Алис разкрива една мрачна и зловеща страна от семейния живот на Нели, както и някои нейни опасни тайни. Те заедно с нарастващото неудовлетворение от натиска в собствената й връзка я карат да си зададе най-важния въпрос в живота: коя съм аз. И да осъзнае, че не бива да позволява на никого другиго да отговаря на този въпрос вместо нея.
 
Завладяващ и дързък роман, който хвърля мост между живота на жените в две различни столетия, за да покаже, че много неща са се променили с годините, но други са останали същите.