Кандидат-депутатът от листите на ВМРО Кузман Илиев написа много силен коментар по повод 143-тата годишнина от Освобождението на България.

Вижте думите на икономиста и бивш телевизионен водещ:


Дали ще празнуваме 3-ти март заради края на Руско-турската война от 1878г. и героизма на Опълченците от Шипка. И представителите на всички народи, жертвали се за освобождението ни - руснаци, румънци, черногорци и сърби. Един сблъсък, започващ с кървавото, но стратегически ключово за каузата на Освобождението ни пред Великите сили Априлско въстание две години преди това.

Или 3-ти март от 1886г. като край на Сръбско-българската война от година по-рано, в която оставилите костите си при Сливница войници, прекосяват цяла България в студ и кал - от южната ни граница с Османската империя до сблъсъка с натрапника, идващ от Запад...

И обръщат в бяг този завидял на Съединението ни сръбски съсед, парафирайки дипломатически пред света обединението на Княжеството и Източна Румелия.

Важното е да помним и - поне днес - да не се делим на фили, фоби, умници и глупци.

И да сме смирени. Дори затова, че най-голямата “беда”, която може да ни случи днес, докато отстояваме възгледите си, е, да ни похулят във фейсбук или да чуем някоя друга лоша дума за себе си. На фона на саможертвата на споменатите по-горе герои, мисля, че е цена, която може да се плати.

Да живее България!

Дали ще празнуваме 3-ти март заради края на Руско-турската война от 1878г. и героизма на Опълченците от Шипка. И...

Публикувахте от Kuzman Iliev в Сряда, 3 март 2021 г.