За изминалото денонощие 72-ма са новозаразените с коронавирусна инфекция в Кюстендилска област.

По общини положителните случаи са: Дупница – 33, Кюстендил – 25, в Бобов дол – 4, в Кочериново и Бобошево има по трима новозаразени, в Рила и Сапарева баня са по два нови случая, съобщават от Областния кризисен щаб.

Взетите и изпратени за изследване проби през изминалите 24 часа са общо 114.

21 души са настанени към днешна дата в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. От тях девет са на кислородна терапия, останалите са в средно тежко и сравнително стабилно общо състояние.

В Ковид отделението на МБАЛ “Св. Иван Рилски 2003” – град Дупница са настанени за лечение 26 души. Шест от тях са в сравнително стабилно общо състояние, всички останали са в тежко и средно тежко състояние.

Пациентите в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил към днешна дата са 51. Петима са в доста тежко състояние, останалите пациенти са в средно тежко и сравнително стабилно общо състояние.

През изминалото денонощие има починали петима души – две жени на 76 и 72 години, трима мъже на 88 г., 76 г. и 75 г. Лицата са от община Кюстендил и са имали придружаващи заболявания.