Районен съд – Кюстендил одобри споразумение, с което 40- годишната Елица Тодорова се призна за виновна, като извършител на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. На 30 юли 2019 г. тя е обиждала и крещяла срещу клиенти и персонал на заведение, намиращо се на ул. „Ракла“ в Кюстендил, произвела изстрел пред заведението с газов пистолет.

За тези си действия обвиняемата е наказана с „лишаване от свобода” за срок от 3 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години.

Подсъдимата се признава за виновна и в престъпление по чл. 144 от НК. Тя е заплашила убийство и е произвела изстрел с газ – сигнален пистолет. За това престъпление ще изтърпи наказание “лишаване от свобода“ за срок от 7 месеца, изпълнението на което да се отложи за изпитателен срок от 3 години.

Престъплението, за което бе постигнато и одобрено споразумение, е извършено от Елица Тодорова в условията на реална съвкупност с друго престъпление – за управление на МПС след употреба на алкохол, за което е постигнато споразумение, влязло в сила на 8 август 2019 г.

Съдът налага общо наказание за престъпленията по двете дела: “лишаване от свобода“ за срок от 7 месеца, като отлага изпълнението му за изпитателен срок от 3 години и присъединява и наказанието „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 7 месеца.