Стефан Данаилов имаше огромно сърце. Когато ме оперираха, той бе човека, който всяка вечер ми казваше „Слави, спокойно, моето момче! Аз възкръснах и ти ще възкръснеш“. Това каза в сутрешния блок на bTV бившият депутат от БСП полк. Славчо Велков. 

Очите му започнаха да се пълнят със сълзи, докато говореше за своя голям приятел Ламбо.

„Трудно се говори за него“, призна той.

„Познавам го от 1972 г., когато бях офицер, а той снимаше филм. Това не е важно. Ще го запомня с добротата, с куража му“, добави полковникът, който изненадващо стана кметски наместник на на Славовица, назначен от кмета на ГЕРБ в Община Септември.

„Горд съм, че бяхме депутати със Стефан Данаилов и стояхме на един ред с него. По време на почивката той не ставаше от мястото си и цялата пленарна зала се изсипваше при него, за да си говорят. Добър и скромен човек бе. Лека му пръст!“, добави олимпийският шампион по борба и бивш депутат от БСП Георги Мърков, който пък стана кметски наместник на Горно и Долно Вършило.

„За да станеш кметски наместник, трябва някой от селото да те предложи. На мен не ми е предлагал кмета на Септември, а Георги Мърков и хора от селото, които са членове на организацията на БСП“, сподели Велков.

В Славовица жителите са 310, уточни той.

„Около 25 човека пък живеят в Горно и Долно Вършило, но вилната зона е много голяма“, каза пък Мърков.

Двамата не скриха огорчението си от свои партийни другари, които побързали да ги нарочат за предатели.

„Областната председателка на БСП и неуспял кандидат за кмет на Септември ми се разсърдиха. Заместник-председателят на партията Деница Златева изля доста люти думи в социалните мрежи, нарече ни продажници. Пише, че сме се продали за жълти стотинки“, споделя полковникът.

„Може би тя не знае, че нещата не стоят така. Ние заявихме с Георги Мърков, че няма да робуваме на никакви политики. Там и не можеш да се занимаваш с това. Георги за една седмица е направил три погребения, от които едното с неговата кола“, добавя той.

„С тези 700 сребърника, за които пише Златева, моята първа работа е да осигуря дърва за кметството“, подчерта бившият депутат. 

„Не знам на какво ми завидяха – дали на „хубавия“ кабинет, на който покрива тече, или на голямата заплата. Аз ще дам много повече, отколкото ще получа“, каза пък олимпийският шампион.