Наш медик стана жертва на побой и грабеж. Разказахме ви за жестокото нападение. Инцидентът стана в столичния квартал „Красна поляна“. Оля Василева е нападната в гръб от млад мъж пред входната врата на блока, в който живее. Крадецът опитал да издърпа дамската ѝ чанта, последвали и силни удари. Потърпевшата сподели, че физически вече се чувства по-добре, цитирана от Glasnews.bg.

Задържаха изрода, влачил и удрял жена до Виетнамските общежития, оказа се, че той е... СНИМКИ

„Страха и обидата ще останат. Страх ме е да ходя по улицата,“ каза Оля.

21-годишният нападател е установен и задържан за 4 дни от служителите на 3-то РПУ. Той е добре познат на органите на реда и е свързан с множество грабежи и кражби, както и за притежание на наркотици. Работи сам.

„Признателна съм на полицаите. Бяха много учтиви. Не съм съгласна с начина, по който са настроени повечето хора към органите на реда. По моят случай работиха млади хора. Разпитваха ме и от криминална полиция. Докато издирваха извършителя от „Виетнамските общежития“ ме питаха за състоянието ми. За тези 4 дни търсене, сякаш не бяха спали. Бяха много уморени, но опитваха по най-бързия начин да го заловят. Полицаите са герои, избрали да вършат най-мръсната работа,“ допълва още Даскалова.

Видяла е в тези млади хора освен учтивост и възпитание, но и много силна опора. Хора, от които може да потърси помощ. Допълва, че заместник кмета на квартала е констатирал, че има над 80% разкриваемост на престъпления от служителите на 3РПУ.

„Не смятам, че полицаите са виновни за нещо, виновна е съдебната система. Залавят крадец за обир, после се пускат на свобода и той отново продължава по същия начин. Пред години отново бях ограбена, делото се влачи пет години. Заради късното осъждане нямам доверие на съдебната система, имам в полицията,“ каза Даскалова.

Потърпевшата жена изтъкна и един добре познат проблем на живущите в „Красна поляна“.

„В нашия район от край време е пълно с цигани. И не смятам, че циганин е обидна дума, сред тях съм срещала и добри хора. Но знаете с какво основно се занимават те. Хората тук са в постоянен страх да не бъдат нападнати и ограбени. Освен, че са опасни, но и правят и живеят в огромна мръсотия. Родители се опитват да поддържат чисти градинките, където да играят децата им. Винаги обаче стоят до тях, ако се появят ромските деца, които се бият и хвърлят камъни,“ каза жената.

По думите ѝ проблемът е ясен и се чуди защо не се прави нищо по въпроса. Тя е на мнение, че ромите трябва да се изселят. Техните гета са обградили цяла София и страдат обикновените хора.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук