Болницата, която трябваше да в центъра на София, за да е достъпна, бе изнесена в покрайнините. Създадоха едно акционерно дружество, само и само депутат от ПП да стане директор. Това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ по време на шесторен предизборен дебат между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ по bTV.

Участие в дебата взеха Томислав Дончев, Делян Добрев и Десислава Атанасова от страна на ГЕРБ - СДС и Лена Бориславова, Георги Ганев и Искрен Арабаджиев от страна на ПП-ДБ.

"Г-жа Бориславова обеща по-високи заплати за лекарите, медицински сестри и санитари. Това още не е факт", изтъкна Атанасова.  

"Това е факт. Говорете си със сектора", прекъсна я Бориславова. 

"Познавам сектора по-добре от вас. Последното увеличение беше възможно, когато заедно в парламента, където вие не участвахте, взехме решение заедно за това как ще бъде обвързано заплащането в сектор "здравеопазване", обясни още здравният експерт на ГЕРБ.  

"Факт е, че тази година ще имаме първи хеликоптер. 12 години нямахме", поде Арабаджиев.  

"Да, но не благодарение на вас, а на служебния кабинет", каза още Атанасова. 

Арабаджиев попита какво са направили ГЕРБ в пенсионната система, защото всички били "недоволни". 

Безпрецедентен шесторен сблъсък в ефир, ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се хванаха за гушите в невиждано дерби!

"Доходите на хората не растат. Инфлацията ги изяжда и покупателната възможност на хората е намаляла рязко. Ние сме били във всяка точка  на България и хората казват, че не могат да си позволят това, което са купували преди 20 години. 80% от гражданите не могат да си позволят да си купят много неща", каза Атанасова. 

Лена Бориславова поиска да вземе думата. 

"Сестра ми е млад лекар, който напусна страната по време на вашето управление. Заплатата й беше 900 лв., караше 12-часови смени, което е унизително малко за млад лекар. Предложихме покачване на доходите. Сега заплатите на младите лекари са 2000 лв. Аз съм тук заради това. Онези 800 хиляди човека, които изгонихте от страната да могат да се върнат", каза тя.  

"А те върнаха ли се", затапи я Добрев. 

Темата бързо се измени до свалянето на кабинета "Петков". 

"С един подпис, сложен от вас, правителството на Кирил Петков все още щеше да управлява", каза Ганев. 

"Когато загубиш мнозинство, падаш. Не се сърдете", отвърна му Томислав Дончев.  

Арабаджиев се разбесня.

"Свалихте правителство без план. Нямате и в момента план. Не сме съгласни с начина, по който управлявахте държавата и финансите й. Няма да затегнем коланите, а ще борим корупцията", каза той.  

"Вие се самосвалихте заради двойнствената външна политика, карахте се кой ще разпределя поръчките", припомни им Десислава Атанасова.  

Лена Бориславова заяви, че ПП ще предложи правителство на малцинството, когато стане първа политическа сила. 

"Възможен е повече от един вариант. Възможен е неполитически кабинет, правителство на малцинството и коалиционен вариант. Имаме коалиционен вариант и то не с "Възраждане", г-н Ганев", обясни Дончев.  

Десислава Атанасова заяви, че в ГЕРБ има  ясно лидерство и мнозинство, което да подкрепя решенията на партията. 

"Искам да задам въпрос, защото не успях", каза Лена Бориславова. 

Златимир Йочев я секна, защото времето на ПП-ДБ изтече и каза, че може да го зададе в последната си минута, която има, но Бориславова отказа да го направи. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук