В трета поредна публикация в националните медии популярния астролог Емил Лещански твърди, че на 19 април тази година (това е Великден) Хасково ще бъде разрушено от земетресение, ще има и много жертви.
Първата публикация излезе в национален всекидневник на 30 декември м.г. и втрещи хората, които не можаха спокойно да отпразнуват Нова година. Тези дни и регионалната преса в Хасково разпространи това твърдение на Лещански и хасковлии направо изпаднаха в паника. Те вече си правят планове как поне 15 дни по-рано от злополучната дата да избягат от града и да останат на безопасно място докато отзвучи земетресението.

В Димитровград има жена, която предусеща земетресенията поне с три месеца по-рано. И досега винаги е предупреждавала за земните трусове, които предстоят и никога не е сбъркала. Тя дори предварително е казвала какви ще са разрушенията и колко ще бъдат жертвите.

Жената се казва Стоянка Митева и има две фонтанели на главата. Ето какво каза тя специално за БЛИЦ:

- Земетресение в Хасково на 19 април няма да има. Не знам как е възможно Лещански да плаши така хората. Те наистина са изплашени от неговите прогнози. Не знам какво бих направила ако го видя този човек, но гарантирам, че попадне ли ми негова книга ще я унищожа.  Нека хората не се притесняват – земетресение няма да има.

Верни на принципа да затвърдим или да отхвърлим мнението на Митева, потърсихме за коментар още една жена, която от десет години насам винаги е предсказвала земетресенията. Тя ги усеща поне три месеца по-рано с болка по тялото на определено място. Преди земетресението в Турция е имала продължителни болки в лявата ръка. Преди да се случи земетресението във Вранча, тя едва е движела коляното си. И е посочила посоката към Вранча. Тя се казва Юцика Вапцарова и е от Хасково. Ето какво каза и тя:

- Точно в Хасково няма да има земетресение през април. В България ще има земетресение в края на май, но то ще е слабо, едва го усещам с лявата си плешка, и ще е на около 200 км от София по посока – Витоша. Разрушения и жертви на територията на България няма да има поне още 20 години напред. /Тодорка Николова, БЛИЦ