Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов написа във „Фейсбук“, че е поискал от председателя на Народното събрание да предостави публично своя положителен тест за наличие на COVID-19 и той го е направил, но две неща го притесняват. 

Както БЛИЦ съобщи,
по-рано днес заразеният с К-19 Никола Минчев качи снимка на теста си в профила си във Фейсбук и отбеляза, че е "ясно е, че някои хора и най-вече опозицията се опитват да извлекат дивиденти от създалата се ситуация".

"Никъде не се вижда името на човека, комуто е правен този тест. В горния ляв ъгъл е поместен час. Ако това е часът на направата на теста, то той показва 9:57. Това значи, че Минчев го е направил сутринта на 10 януари, разбрал е, че е болен (ако приемем, че показаният тест е негов), и след това е отишъл на КСНС, знаейки какво ще последва", написа във "Фейсбук" Костадинов. 

"За мен въпросите след показания от Минчев текст станаха още повече. За сравнение показвам моя тест от вчера, за да стане ясно как изглежда един истински лабораторен документ. Когато моят домашен арест, наречен карантина, свърши, ще му задам тези въпроси лично и публично. Надявам се тогава да изясним всички неясноти. А иначе да е жив и здрав човека, както и близките му.

В понеделник му нямаше нищо, сигурен съм, че и сега е така", написа още лидерът на "Възраждане".