Жал ми е за тази жена, споделя за примата на българската естрада Лили Иванова телевизионната легенда Кеворк Кеворкян. Около нея винаги са се навъртали използвачи. Навъртат се и сега. Но това винаги е зависело и от нея, смята телевизионерът. Сякаш има някакво предразположение към такива хора. Сякаш й е по-удобно с тях, отколкото с други.
Според Кеворк мъжете на Лили Иванова са й като домашни прислужници. Ако беше по-смела, щях да я посъветвам да напише книгата "Моите мъже" или "Истината за моите мъже", доверява той пред столичен вестник. И предупреждава: внимавайте да не се задавите с това, което ще кажа сега: Янчо е може би най-свестният между тях. Наричал съм го временен квартирант, но не мога да не призная, че той не е казал досега нито една дума срещу нея. А би могъл, и още как.
Това е може би единствената й връзка, за която  тя трудно би могла да каже - както винаги го казва - че е била използвана.
Тази книга някакво завещание ли ще бъде, пита се телевизионният водещ по повод на раздухания в последните дни скандал около биографията на примата. Има лош дъх цялото това кудкудякане. Сякаш някой иска да санкционира словото, да принуди истината да се подчини на една личност.
Гозес търпи да го обиждат като куче и си трае. Евреите, които са свръхчувствителни към всичко, което се казва за тях - също. Това е подозрително.
Кеворкян смята, че едно известно име като автор ще осигури гигантски успех на подобна книга. Гозес и Карбовски не са такива имена. Те са локални автори, зматворени в пашкула на "Стандарт", който отгоре на всичко странно търпи дърдоренето им. Например врачките на Лили биха могли да кажат извънредно интересни неща за нея. Ивече са го сторили пред един автор, загатва г-н Всяка неделя.
Истината за Лили далеч не е само край Лили, това е вън от съмнение. Страхувам се, че тя ще е толкова достоверна, колкото и истината за Галеви, налагана от същия наемник от доста време, предупреждава Кеворкян. Новият прислужник на Лили по думите му винаги ще предизвиква тази асоциация. Не знам дали не е пяла в Ресилово - имението на Братя Галеви, та е толкова сляпа за тази асоциация, продължава той. Колкото угодливите филми на Карбовски за Галеви са истина, толкова ще бъде и книгата му за Лили.
Певицата сама си е виновна, смята видният телевизионер. Никога досега тя не е отговаряла нормално на нито един коварен въпрос - защо сега ще го прави? Питаш я за майка й - нищо. За сестра й - също. За Библията - да, това е любимата ми книга, нищо конкретно обаче и пр.
Досега не бях отварял дума за скеча, който се разигра през 2004 г. във "Всяка неделя", отваря нова страница Кеворкян. След като до втръсване уточнявахме всички подробности около участието й заедно със Слави, в последния момент тя се отказа да дойде заедно с него в студиото. И поиска 100 хил. долара. Помните - стана и напусна собствената си дневна. И вероятно и досега си мисли, че е излязла победителка. Вятър, само домашната й прислужница може да й казва това, за да й се докара, отсича телевизионерът. /БЛИЦ