Петиция с искане за ефективна присъда и прилагане на цялата строгост на закона срещу 22-годишния Петър Гешев от разложкото село Годлево, който отсече със секира лапата на домашна котка, е разпространена в социалните мрежи. Броят на подписалите се в нея лица не се вижда, но петицията предизвика разнопосочни мнения в най-голямата Фейсбук група в Разлог, в която в началото на тази седмица бе разпространен видеоклип със зверството върху котката, пише Struma.bg.

Част от хората продължават да осъждат остро постъпката на Гешев, като изразяват категорично мнение, че утре той може да посегне на човек и заслужава най- голямата строгост на закона. Не липсват и противни мнения, че прекалено строго се осъжда постъпката на младежа, като се посочва, че в много случаи убийството на човек не предизвиква такъв обществен отзвук и не е редно да се сравнява човешкият живот с този на животно

За подобно деяние няма оправдателна причина! Това е садистично деяние на потенциален престъпник! Какво би го спряло да посегне и на човек? Ами единствено страхът от законовите последствия! Затова всички подписали петицията настояваме за ефективна присъда на лицето Петър Гешев!“, се казва в текста на петицията.

Припомняме, че след като видеоклипът със зверството бе разпространен в социалните мрежи, в Районна прокуратура – Разлог само за часове постъпиха над 43 жалби от различни граждани. Още в понеделник от ведомството излязоха с официално прессъобщение и стана ясно, че след получен сигнал предната седмица е разпоредена проверка и по случая вече е образувано досъдебно производство, а срещу Гешев е повдигнато обвинение за това, че е проявил жестокост към гръбначно животно – домашна котка, като противозаконно е била причинена смъртта й, което е престъпление по чл. 325б, ал. 1 от НК. Разпоредбата предвижда наказание лишаване от свобода до три години и глоба от 1000 до 5000 лева.

В петицията се апелира при подписването й всеки да остави кратък коментар с мнение за извършеното деяние. Целта е да се види ясно и красноречиво какво е общественото мнение към подобни садистични прояви.