Борецът срещу корупцията Лозан Панов не иска да има антикорупционен закон и специален орган, който да я бори. Това си призна шефът на ВКС преди срещата с ръководството на БСП в парламента по техния проект. Нова агенция, която да обедини всички антикорупционни звена, била излишна, смята още Панов, съобщава Канал 3.

Не виждам в рамките на този законопроект решение в борбата с корупцията, каза радетелят за правосъдие. Лозан Панов и за миг не се отклони от правата линия винаги мишената да е прокуратурата, защото и днес, когато темата е съвършено друга и става въпрос за антикорупционно законодателство, шефът на ВКС успя да намеси прокуратурата. Създава се паралелна структура с дублиращи функции в страната без ясни механизми за контрол и отчетност, само и само да не се реформират органите за съдебно преследване - в случая прокуратурата, пак се оплака Панов, който се е загрижил повече колко щяла да струва новата структура. Намирам, че отново се прави заради мониторинговия доклад, загрижи се още Панов.

Шефът на ВКС отрече да е купонясвал на чужда сметка през ваканцията в Гърция. Не съм бил в Гърция през месец август, не съм бил през юли, не съм бил и през юни. Изобщо от началото на годината не съм бил в южната ни съседка, заоправдава се той и заключи, че това било изфабрикувано, за да се измести дебатът от правосъдието. Панов отново развя знамето на мантрата за Велико народно събрание като хапче за съдебна реформа и обеща да повдигне въпроса и пред Корнелия Нинова.