Ревност е причина за жестоката кървава драма, която се разигра рано тази сутрин в центъра на Нова Загора. Това е първоначалната версия на разследващите, пише "Труд". 

Припомняме, че около 6:20 часа тази сутрин мъж от Нова Загора рани с нож жена си, а след това прободе и себе си

Съпругата работила като хигиенистка в земеделската служба в Нова Загора. По съвпадение на обстоятелствата, в същата сграда се намира и новозагорското териториално отделение на Районната прокуратура-Сливен. Мъжът й я е изчакал пред сградата. Там я нападнал. Забил няколко пъти ножа в тялото й. След това - и в себе си.

Сигналът за кървавото престъпление е подаден от охраната на прокуратурата. На място незабавно са пристигнали полицейски и медицински екипи. Заварили и двамата в безпомощно състояние. Жената лежала пред входа на сградата. Мъжът - встрани от него. И двамата все още били в съзнание, контактни.

Съпругът  признал какво е извършил. Според някои източници, в себе си е носел и пистолет. Оръжието било законно притежавано, полагало му се като на бивш военен. 

Двамата са настанени в областната болница, в отделението по реанимацията. Жената е с четири прободни рани в корема. Четири са прободните рани, също в коремната област, които мъжът й успял сам да си причини. Състоянието им е тежко. Лекарите се борят за живота им. 

Според неофициални източници, съпрузите не живеели заедно от известно време насам. До момента не са получавани от жената сигнали и оплаквания за проявено спрямо нея домашно насилие. Двамата били родители на две пораснали деца, които не живеели при тях.

За случая е уведомена Окръжната прокуратура в Сливен. Образувано е досъдебно производство. Разследването продължава.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ