Храната е неизменна част от живота ни, но дали знаем всичките ѝ тайни? От BrightSide са подбрали някои от най-интересните факти за храната, която ядем. Част от тях със сигурност ще ви изненадат.
Учени могат да превърнат фъстъченото масло в диаманти заради високото им съдържание на въглерод.

Храната в самолетите не е особено вкусна, защото чувството ни за мирис и вкус спада с 30% от високото налягане на кабината при голяма височина.

Има толкова много сортове ябълки, че ако ядете по една на ден, ще ви отнеме над 20 години, за да опитате всички.

Сиренето е най-често краденият хранителен продукт в света, като 4% са липсите всяка година.

За направата на един шоколад от 100 грама са необходими около 1700 литра вода.

Тъмният шоколад съдържа вещество, което организма ни преработва във фенилетиламин – същото, което се отделя в мозъка ни, когато сме влюбени.

Картофите могат да поглъщат и разпръскват Wi-Fi.
 

Екстрактът от плода монк е около 300 пъти по-сладък от захарта.

Пакетчетата за чай са създадени случайно, тъй като клиентите започнали да използват мострите, без да ги отварят.

Хората са генетично програмирани да обичат сладко.

Доматеният сос бил компресиран под формата на хапчета, и продаван като лекарство срещу диария през 19 век.

Ако се остави директно върху кожата за дълъг период от време, чесънът може да причини изгаряния трета степен заради химичните вещества, които се съдържат в него.

На 10 август, 2015 астронавтите ядат първата храна – маруля – отгледана в Космоса.

Ако до 2050 всички хора станат вегетарианци, това ще предотврати близо 7 милиона човешкия смъртни случаи годишно.





Източник: expert.bg