Македонските медии отразиха доста обширно встъпването в длъжност на Румен Радев. Генералът стана президент на България с обещанието да върне достойнството на народа, пише скопският "Телеграф". Изданието, което публикува постове от социалните мрежи, в подкрепа на новия български президент, отбелязва, че президентът Радев е заявил, че няма да дели българите по тяхната политическа, етническа или верска принадлежност.
Електронното издание "Нова ТВ" съобщава че петият демократично избран български президент, Румен Радев, е приел поста на тържествена церемония пред катедралната църква "Св. Александър Невски" в София и е поел ангажимента да работи в полза на "обединението на българското общество и на демокрацията".

"Радио Свободна Европа" публикува фотографията на новоизбрания български президент от нощта на изборите с ябълката на журналистката Илиана Беновска и отбелязва, че Румен Радев ще работи за интеграцията на България в Европа, както и за правата и достойнството на хората.

Излъчващата на албански език скопска телевизия "Алсат-М" съобщава за встъпването на Румен Радев на президентския пост, акцентирайки върху словото му пред храм "Св. Александър Невски".

Встъпването в длъжност на новия български президент е отразено от вестниците "Нова Македония" и "Вечер", от телевизиите "Телма", "Сител" и "Канал 5", както и от електронните издания "Локално", "Плюс Инфо", "24 Вести", "Позитив", "А1 ОN" и др.