Малко преди да сътвори ужасяващия кошмар на АМ „Тракия”, 39-годишната Веселка е пътувала в колата с майка си. Софиянката оставила жената на разклона за пловдивското село Цалапица и й заявила, че ще се самоубие.

Притеснена, родителката веднага позвънила на 112.

Веселка потеглила с мръсна газ в посока София, на около 1 км. след разклона за Цалапица направила обратен завой и влязла в насрещното. Според първоначалната информация, тя е ударила две коли. По-късно стана ясно, че се е разминала на косъм от сблъсък с тях и се е забила в мантинелата.

Други два автомобила, които са се движили срещу нея, също са се ударили в съоръжението. В това време край произшествието преминал шефът на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев и веднага се е обадил на Спешна помощ и на колегите си.

Както БЛИЦ съобщи, младата жена е със счупен крак и счупена ръка, неадекватна. Тепърва психолози ще изясняват каква е причината за опита за самоубийство.

Тежка катастрофа предизвика огромни задръствания на автомагистралата. От изхода на Пловдив до село Цалапица в посока София се образува километрична опашка в две колони.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ