Мая Манолова коментира вчерашните горещи страсти, които се разиграха на заседанието на Комисията, на която говори „тайният свидетел“ Светослав Илчовски. БЛИЦ припомня, че по време на изслушването му той се оплете в твърденията си, а пък малко по-късно стана ясно с кого си пише.

БЛИЦ припомня, че докато в Комисията течеше бурен дебат самата Манолова се видя в чудо и искаше спешна намеса на НСО, а за случилото се каза следното: 

„Шпицкомандите на ГЕРБ се опитаха да блокират, осуетят и саботират заседанието на Комисията. Но ние постигнахме целта си“.

„Чу се как властта се забавлява, но и как съществува българският бизнес“, каза тя в сутрешния блок на bTV във връзка с твърденията на Илчовски, че е бил на имен ден, на който присъствал и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, но премиерът в оставка само играел карти и както „свидетелят“ каза – не е имало пиене и празнуване.

На въпрос на кого вярва повече – Илчовски или Иван Ангелов, Манолова каза: „Ние сме парламентарна комисия, а не съд. Надлежните органи да установят, но аз не мисля, че двамата бизнесмени си противоречаха“.

Иван Ангелов разкри схемите на "тайния" свидетел на Манолова

Манолова обаче направи много интересно признание: „Докато течеше Комисията вчера от непознати номера получавах информация за това, което говорят двамата бизнесмени, които седяха срещу мен“.

„Със сигурност и той ще понесе своята отговорност, защото каза, че е давал големи подкупи“, такава съдба предрече Манолова на „свидетеля“ й Илчовски.