Благодаря на хилядите български граждани, които ме поздравиха за смелостта да браня държавността. Това заяви в ефира на Нова тв депутатът и лидер на партия "Воля" Веселин Марешки.

"Във "Воля" не могат да ни уплашат или да ни купят", добави той. 

"Явих се на свободен търг за наем на плажа, за чиято концесия говорите, още през 2009 година. Той беше безстопанствен 5 години и никой даже не се беше явил освен мен на търг. За единият плаж конкурентите ми бяха дали 6 000 цена, а ние бяхме дали 25 000. За първия обаче никой не го искаше с години", каза той.

На въпрос дали е изтъргувал подписите си за Конституция за сметка на концесия, Марешки отвърна:

"Хиляди български граждани ни се обадиха и ни казаха, че е редно да подкрепим проекта. Това е причината да си променим решението" отвърна той. 

По думите му той просто е дал възможност за дебат на тема, която е в устите на хора от всички политически сили. "Аз не давам повече живот на правителството, а просто исках да дам зелена светлина за дебат. Искам да видя предложението на Радев за Конституция", каза той и добави:

"Да, не съм чел проекта за Конституция на ГЕРБ. Няма защо да чета този проект. Нали ще се избира ВНС, то ще решава", отсече Марешки.