Клиенти ментета на машини за плюшени играчки ни цакат с по 5 лв. в минута. Собственици на уредите пускат подставени лица, които уж минават случайно и печелят от първия опит и така зарибяват останалите хора.

Цената на няколко опита в рамките на секунди е левче. Така за минута може да се изхарчат 5 лв., без да спечелим нищо, пише „Телеграф“.

Трик

Трикът е подставените лица да изглеждат като млади родители, които искат да зарадват детето си с играчка. Пускат и печелят. Оглеждат се дали около тях има хора и шумно се радват на успеха си, за да привлекат внимание.

„Бяхме с малката ми дъщеря в един парк, където младо семейство успя да спечели две плюшени играчки в рамките на три опита. Дъщеря ми ме помоли да опитаме и ние.

Пускахме левче след левче, но нито аз, нито съпругът ми успяхме от 10 опита да спечелим нищо“, разказа туристка в курорт на Южното Черноморие. Подобни машини има по цялото Черноморие, както и в други курорти у нас.

Идеята е с щипка да се улови плюшена играчка и да се пусне в точно определено поле, за да падне от машината и детето да си я вземе. Самите щипки са направени хлъзгави и дори да уловите играчката, тя веднага пада, защото се пързаля, разказаха ядосани родители.

Оплаквания

Оплаквания в Комисията за защита на потребителите заради подобни машини за играчки в момента няма.

Nай-честите нелоялни търговски практики, регистрирани от комисията, са свързани основно с подвеждащо предлагане на дрехи на промоция, различни карти за отстъпки, както и за несъответстващи цени на продукти в хранителни магазини.

Това лято имаше и много ресторанти и хотели по морето, които бяха спипани от инспекторите, че мамят за категоризацията си.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук