Извършват се масови тестове на работещи по тунела "Железница".  До изследванията се стигна, след като стана ясно, че един от пострадалите при срутването в пътното съоръжение е заразен с коронавирус, предаде NOVA.

Тепърва ще се правят тестове на всички, които са били контактни с работника. Те все още се изследват и резултатите им не са готови. От фирмата изпълнител уточниха, че са направили всичко възможно, за да помогнат на РЗИ. А от Здравните власти отказват да дадат информация.

Докато се изясни дали строежът на най-дългия тунел у нас е огнище, ромският квартал "Изток" в Кюстендил се превърна в такова, тъй като броят на заразените вече наближава 100.
 
"Към момента ситуацията в Кюстендил е овладяна, но имаме над 800 човека, които са по масивите, които са от други градове, в съседни общини също се намират. Те обаче идват в магазините, опитват се да влязат без маски. Това са хора, които ние не можем да карантинираме. Тези хора идват сутрин в банковите офиси, идват в магазините и затова е изключително тежка ситуация", обясни кметът на Кюстендил Петър Паунов
 
"Евентуално при увеличаване броя на заразените ще се наложат и по-рестриктивни мерки, естествено блокиране тотално на квартал Изток, и на града ако се наложи, но за момента нямаме такива данни", заяви Виктор Янев, председател на Кризисния щаб.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!