Майка изостави сина си като бебе, но го припозна 10 години по-късно, когато детето наследи 100 000 лева. Парите са наследство от застраховката на бащата, който загива в автомобилна катастрофа, съобщава "Телеграф".
Третокласникът от Карнобат живее в лишения с баба си по бащина линия. Преди 15 години неговият баща Стефан Асенов се жени за Златка. На три месеца бебето им е изоставено от майката, която заживява с друг. 

През 2013 г. съдът присъжда попечителство на Стефан, но семейството е разтърсено от трагедия. Бащата умира в катастрофа. На 15 септември заедно с първия звънец третокласникът чува и че "татко му е мъртъв".

Според закона, когато единият от родителите почине, правата по отглеждането на детето се прехвърлят към живия. И след черния 15 септември, майката не се интересува от него, твърди адвокат Стефан Кенов пред "Флагман". Той представлява бабата на момчето, която иска от Карнобатския районен съд официално да бъде настанено при нея.

През 2017 година получава разрешение, а през октомври същата година, осъжда майката Златка да плаща месечна издръжка на непълнолетния от 120 лв. В същото време обаче тя претендира за обезщетението, полагащо се на сирака от застрахователно дружество, в което е имал полица автомобилът, с който пътувал бащата. И успява законно да го получи.

"Изпратихме писмо до застрахователното дружество и до Софийския градски съд, с което помолихме обезщетението да бъде да бъде преведено по сметка на детето. До изясняването на случая бабата двукратно поиска от дирекция "Социално подпомагане" - Карнобат, да се отнемат родителските права на майката. Съгласно закона обаче това може да направи само другият родител, който в случая е починал, директорът на съответното подразделение на социалното подпомагане или районният прокурор", обяснява адвокат Кенов.