Майката на отвлечения и пребит зверски 16-годишен Златин все още недоумява каква може да е причината за бруталната атака от страна на Йордан Баневския и бандата му. В ексклузивно интервю Марияна Николова разказа с подробности какво се е случило в съдбовната вечер на 7-и май.

„Бях отвън, когато Йордан дойде на външната ни врата и започна да вика Златин. Аз отворих и видях с него още 3-ма души. Единият беше в колата си – сребриста Алфа Ромео, която бе паркирана на 20-ина метра от дома ни. Другият стоеше отстрани, а третият се бе подпрял на моя автомобил. Когато видяха, че на входа ни има камера много бързо си сложиха качулките и се обърнаха на другата страна. Остана само Йордан, които говореше много странни неща за сина ми", започна разказа си шокираната бургазлийка, която недоумява каква работа може да има почти двойно по-възрастният от Златин мъж със сина й.

Баневския обвинил десетокласника, който в последствие бил отвлечен, зверски бит и измъчван от бандата, че е откраднал дебитната му карта. 30-годишният мъж бил видимо ядосан, но тогава разтревожената майка не забелязала, че държи въжето, което минути по-късно щял да омотае около врата на детето й. 

Марияна влязла в дома си и веднага позвънила на Златин, който в момента бил на гости при приятел. Криминалният контингент през това време най-спокойно чакал пред къщата. Жената се разбрала с момчето  да отидат заедно на площадчето до детската градина в квартала, където спокойно да разяснят ситуацията с бандата на Йордан. 

Алфа Ромеото тръгнало към уречената дестинация, но нещата се объркали.

„Синът ми изглежда е отишъл там пръв. Преди това се разбрахме да ме чака и да не прави каквото и да било, преди аз да пристигна. Аз влязох в дома си, за да си взема ключовете и когато отидох на площада, не повече от 3 минути по-късно, видях, че няма следа нито от сина ми, нито от автомобила на тези четиримата. Не мога да ви опиша какво ми мина през ума в този момент”, разказва майката на Златин.

Тя се вцепенила от страх и започнала да обикаля из улиците на кв. "Банево" в отчаяно търсене на сребристия автомобил. Близо 2 часа тя не могла да намери и следа от него и паниката вече започнала да надделява над здравия разум.

Това, което обаче последвало, е истинският ужас за всяка една майка.

„Изведнъж телефонът ми иззвъня и когато погледнах кой ме търси, ме обхвана едновременно ужас и щастие. Звънеше синът ми. Плахо вдигнах и само като чух първите му думи разбрах, че е станало нещо много лошо. Той ми обясни къде е захвърлен от бандата на Йордан и аз моментално отидох да го прибера. Намерих го в ужасяващо състояние, едва дишаше! Личеше си, че е душен с въже, имаше следи от удари по главата и очевидно бе ритан в корема. Цяло чудо е, че е събрал сили да ми звънне по телефона. Не мога да си представя какво щеше да се случи, ако не беше, може би нямаше никога повече да го видя!”, проплаква майката на Златин, която преди десетина години се премества в кв. "Банево", за да осигури по-спокоен живот на трите си деца. По ирония на съдбата обаче, именно там Златин се оказва жертва на кварталните престъпници, набелязали го по необясними за нея причини.

„От полицията ни обясниха, че четиримата ще бъдат задържани за 24 часа. Към днешна дата те вече са пуснати на свобода. Това е напълно необяснимо за мен! Отвличане, опит за убийство, средна телесна повреда, заплахи! Как е възможно това?! В каква държава живеем. Синът ми го е страх да си покаже носа навън. От няколко дни дори не е ходил и на училище. Умолявам органите на реда да си свършат работата, такива хора не трябва да са на свобода”, ядосва се Марияна.

Домът на семейство Николови се намира само на няколко пресечки от къщата, където се подвизава Йордан Баневския и тя има сериозни опасения от нова саморазправа.

От полицията й казали, че нямало достатъчно доказателства по случая. Според разследващите Златин доброволно се качил в колата и от там историята не можело да се провери. Именно затова бандитите били пуснати само след 24 часа.

"Не искам повече да виждам тези хора. Не искам да се доближават до дома ми! Не знам какво да правя, всички сме много уплашени и ядосани", разказва майката, за която последните няколко дни са били истински кошмар, който към момента не се очертава да приключи.Източник, снимка и видео: Флагман.бг