Някой подбужда това нещо, което се случва в Елин Пелин. Имам чувството, че някой нагнетява ситуацията с предизборни цели. Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV Мажд Алгафари, който коментира недоволството на гражданите на Елин Пелин към сирийско семейство.
Ако продължаваме така, някой ден ще се случи да се чупят витрините на арабските магазини. Кметът на Елин Пелин извърши огромно престъпление с изказването си.

Той всява омраза и расизъм, което подлежи на затвор от 1 до 4 години. Този човек се чувства безнаказан и нарушава разпореждане на Министерски съвет. Тези хора са сирийци и имат документи. Говорят чист диалект от Алепо. Минали са тежка процедура и съм категоричен, че те са истински сирийци.

Прокуратурата трябва да се самосезира и да повдигне обвинение на кмета на Елин Пелин. Някой подклажда страх сред хората в града. Нагнетява се страх и омраза. Това е недопустимо в една правова държава, категоричен беше Алгафари.

Заедно с него гост беше и Виктор Лилов от партия ДЕОС. Съгласен съм с г-н Алгафари.  Ясно е, че има някакви предизборни интереси, които избухват сега. Това семейство от доста време живее в Елин Пелин. Омразата ражда насилие, а насилието ражда смърт. Държавата трябва да застане на мястото си и да застави общината да извърши нужния административен акт. Тези хора са напълно редовни. В Елин Пелин се нагнетява линч, разкри Лилов.