Искането за налагане на мярка „задържане под стража“ на телефонните измамници ще се гледа от състав на Пловдивския районен съд при закрити врати. Причината е, че по делото са използвани специални разузнавателни средства, обясниха от Съдебната палата в Пловдив.
Искането ще се гледа от 16 ч. днес и се очаква разглеждането да продължи около четири часа, което означава че едва ли по-рано от 20 ч. тази вечер ще се знае дали телефонните измамници остават в ареста.
Районна прокуратура внесе по обяд в Районния съд искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” на лицата, арестувани за извършени телефонни измами. Групата, извършваща телефонни измами, се състои от 13 членове, двама от които непълнолетни. При залавянето им са участвали над 100 служители от областните дирекции на МВР в Пловдив, Русе и Плевен и Дирекция „Противодействие на общата престъпност”. Оперативните действия на криминалистите са започнали след като в полицията в Пловдив са получени множество сигнали от граждани, станали жертва на телефонни измами. Измамите са били по схемата - техен близък е виновен за пътно-транспортно произшествие, ранил е или е причинил смъртта на хора, след това се предлага срещу значителна сума той да бъде освободен под гаранция. /Димана Тодорова, БЛИЦ