През нощта срещу четвъртък времето у нас ще е предимно ясно и тихо. Минималните температури ще се повишат и ще са между 8° и 10°С. Най-високи очакваме да са минималните стойности по поречието на река Дунав и град Сандански – до 12-13°С. Такава е прогнозата на синоптиците от Meteo Balkans ("Метео Балканс") за четвъртък.

През деня времето ще е предимно слънчево. Временни увеличения на облачността очакваме в следобедните часове над планинските райони, но без валежи. Вятърът в страната ще е тих, но следобед в Източна България ще се усили и ще е от юг. 

Максимални температури в страната чувствително ще се повишават и ще са между 25-28°С. Най-високи ще са те в Северозападна България и района на Сандански и Русе - до 29-30°С.

Времето в планините ще е подходящо за туризъм. Ще е предимно слънчево и топло. Временни увлечения на облачността очакваме след обяд над масивите от Западна България, но валежи не се очакват. Ще духа слаб северозападен вятър. Максимални температури на въздуха ще се повишат и на 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра - около 11°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. След обяд ще духа слаб до умерен южен вятър. Максимални температури на въздуха ще се повишат и ще са между 20°-23°. Температурата на морската вода е 15°-17°. 

Прогноза за Фини прахови частици (ФПЧ) - Не се очакват замърсявания в големите градове - нивата на фини прахови частици в атмосферата ще са в норма.

Времето в София – През нощта срещу четвъртък ще преобладава разкъсана средна и висока облачност. През деня времето ще е предимно слънчево и ще се затопли. Очакваните минимални температури ще са около 9°С, а максималните - до 27°С. 

В сутрешните часове нивата на фини прахови частици в атмосферата ще бъдат завишени. Концентрацията на вредни газове ще е между 60-90µg/m3 при средноденонощна норма 50 µg/m3. 

Времето в Балканите –През следващите 48 часа полуостровът ще попада  под влиянието на мощен пренос на по-топла и суха въздушна маса от Северна Африка, която ще повиши температурите у нас и на Балканите. Над по-голямата част от полуострова  ще преобладава разкъсана, предимно средна и висока облачност, която след обяд ще намалява до слънчево време.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната