През нощта срещу събота над крайните западни и източни райони от страната преваляха краткотрайни валежи, а на места в Северозападна България те бяха придружени и от гръмотевици. Над останалата част от страната облачността се разкъса до ясно време.

Минималните температури се повишиха и бяха между 7° и 10°С.

Днес най-високи очакваме да са минималните стойности по поречието на р. Дунав и Сандански – до 9-12°С, съобщават на страницата си във Фейсбук от Meteo Balkans.До обяд времето в страната ще е предимно слънчево. Очакваните максимални температури ще са между 18-21°С. Най-високи ще са те в Горнотракийската низина и района на Русе - до 22-23°С. В следобедните часове в масивите от Западна и Централна България, а по-късно през деня - и в Североизточна България, ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Възможни са и градушки. Почти без валежи ще е в Югоизточна България. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад , но с тенденция до края на деня да се обърне от северозапад и да се усили. 

Времето за Великден 
До вечерта облачността над цялата стана постепенно ще  се разкъса и през нощта на Великден над страната ще се установи ясно и почти тихо време.  Температурите около полунощ ще са предимно между 10° и 14°.

Времето в планините ще е подходящо за туризъм и зимни спортове, но до обяд. В следобедните часове в масивите от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа умерен, по високите и открити части - и временно силен запад-югозападен вятър. С него след обяд температурите бързо ще се понижават.

Валежите над 1800 метра ще са от сняг. Максималната температура на 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра - около 7°.

Предстоящото затопляне ще създаде предпоставка за много висока лавинна опасност поради по-нестабилната снежна покривка. Бъдете внимателни и не правете рискови преходи! 

Денят по Черноморието ще започне със слънчево време. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен юг-югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат от 18°-21°С. Следобед дневният бриз ще се усили и температурите ще се понижат до 15-17°С.

Времето в София
През нощта срещу събота в столицата ще се задържи предимно средна и висока, но валежи са малко вероятни. През деня ще е слънчево и повишението на температурите ще продължи. Следобед ще се развива купесто и купесто-дъждовна облачност, а до вечерта на отделни райони в Софийската котловина е възможно да превали и прегърми. Минималните ще са около 8°С, а максималните - до 21°С. 

Времето в Балканите
През следващите 24 часа Балканите ще попадат под влиянието на средиземноморски циклон. Над западната и централна половина от полуострова и планинските райони ще паднат значителни валежи от дъжд. Те ще са съпроводени и от гръмотевици. 

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме какви са климатичните условия в страната.