През нощта срещу сряда  над по-голямата част от страната ще преобладава разкъсана облачност, като в някои северни райони ще намалява до ясно време. Повече облаци очакваме над Югозападна България, а около полунощ - и над крайните южни райони, където не са изключени валежи и гръмотевици. Ще духа слаб вятър от югозапад, пише meteobalkans.com. 

Минималните температури ще се повишат ще са между 12° и 15°С. Най-високи очакваме да са стойностите в Горнотракийската низина   и в района на Сандански - до 15-16°С.

През деня  атмосферата отново ще е нестабилна. Около обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места, предимно в планинските райони от Западна България, ще превали и прегърми. Ще има условия и за дребна градушка и усилване на вятъра. 

Максималните температури слабо ще се повишат и ще са между 28 -30°. Най-високи ще са те в Югозападна България и в Горнотракийската  равнина - до 30-31°С.

Времето в планините – Денят ще започне с разкъсана облачност, която до обяд ще намалява до слънчево време. Следобед над Западна и Централна Стара планина, както и в Рило-Родопската област ще се развива купеста облачност и в отделни райони ще превали и прегърми. Ще духа силен вятър от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 22°, на 2000 метра - около 12°.

Времето по Черноморието – През нощта срещу сряда в отделни райони са възможни валежи и гръмотевици, но след полунощ валежите  ще спират. През деня ще преобладава  слънчево време. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 23°-27°. Температурата на морската вода ще е 16°-18°.

Прогноза за ФПЧ - Не се очакват замърсявания в големите градове - нивата на фини прахови частици в атмосферата ще са в норма.

Времето в София – През нощта срещу сряда  облачността от запад ще се увеличи и около Софийската котловина ще превали и прегърми, но до сутринта валежите ще отслабнат, а облачността ще се разкъса до ясно  време. До обяд времето ще е слънчево, а следобед с развитие на купесто-дъждовна облачност на места около Софийската котловина ще превали и прегърми. Очакваните минимални температури ще са около 13°С, а максималните - до 28°С.   

Времето на Балканите – През следващите часове полуостровът ще попада отново под влиянието на мощен пренос на по-топла въздушна маса, която ще повиши още температурите. В следобедните часове на много места ще се образуват и гръмотевични бури. Температурите слабо ще се повишат. 

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната