Затрупаният от лавина под Седемте рилски езера е в критично състояние. Д-р Христов от Спешен център - Сапарева баня заяви, че Ф. Козарски има много слаб пулс. Борим се за живота му, на границата е, реанимираме го, борим се да го върнем, но няма гаранция за живота му, обясни още лекарят, съобщава Струма бг.

Около 40 души със специално обучени кучета участваха в акцията по издирването. Сигналът е подаден от брата на затрупания турист в 11:55 часа.

Мъжът, който бе затрупан от лавина днес в Рила, е намерен мъртъв. Това съобщи за БТА Кирил Чолаков от планинската спасителна служба в Дупница. В момента тялото се подготвя за транспортиране, уточни той. 


В издирването на мъжа, който по неофициална информация е от София, участваха около 40 планински спасители и обучени кучета. Сигналът за попадналия под лавината мъж е бил подаден от брат му.

В момента по случая работи полицията, уточниха планинските спасители.

В 12.05 днес братът на изчезналия 36-годишен мъж подаде сигнал.

Веднага беше организирана акция по спасяването му, в която участваха планински спасители, доброволци и две лавинни кучета, съобщи пред Дарик директорът на Планинската спасителна служба Радко Марков.