78% от хората в България получават по-малко от средната заплата. Това коментира Мика Зайкова в ефира на БНТ. По думите ѝ бюджетът се представя в последния момент и няма време за дебати.
Според Зайкова има хора, които получават високи заплати в администрацията, но това не обхваща всички служители. „Не става въпрос за квалификация. Не говорим за хигиенистките в държавната администрация. Важни структури имат недостиг на персонал, но и получават ниски заплати“, заяви тя.

Мика Зайкова уточни още, че процентът на работещите бедни в страната ни е висок. „Има страхотен дисбаланс“, коментира тя. По повод заплащането в България проф. Христина Вучева заяви, че работещите в театри и в сферата на културата, както и тези, които обслужват гражданите, са изостанали. Според бившия министър на финансите за военни и полиция не може да се каже, че изостават в това отношение. „Не бива непрекъснато да се акцентира върху тези сфери на бюджета“, коментира тя.

По думите ѝ много късно и формално се представя бюджетът и не се разполага с конкретна информация в момента. „Ние растем, изоставайки от Европа“, допълни още по темата за възнагражденията у нас Мика Зайкова