Писмото от НСО предизвика бурни реакции. Това стана, защото НСО дава една зона за охрана, за която няма никакви мотиви. В това нещо прозира желанието за нагнетяване на напрежението. Никой от изпълнителната власт, армията и полицията не иска да охранява тази зона.


По никакъв начин не става ясно с какво е застрашено корабоплаването в зоната.

Вчера беше поискано това в края на деня, а днес, малко преди да подаде оставка, ген. Красимир Станчев поиска охраната да бъде премахната.

Това вече е факт и няма такава охраняема зона. За мен с тези действия се търсеше само провокация.

Това каза в интервю министърът на транспорта Росен Желязков по повод нестихващите скандали за случая в "Росенец" и писмото от НСО, за което бе дадена информация малко по-рано от премиера Бойко Борисов.

"Държавните служби са длъжни да окажат съдействие на НСО. За първи път НСО направи подобно искане и после го оттегли. За мен тук прозира сценарий и политически пиар. Явно Христо Иванов и Румен Радев са тръгнали на обединение.

За мен ген. Красимир Станчев беше принуден да подаде оставка заради един пост на Христо Иванов. Вчера видяхме обединение на ултра леви и ултра десни хора. Всичко това се случва в много важен и труден момент за България.

В момента трябва да има стабилност, а ние се лутаме в темата "Росенец" или темата, че прокуратурата си върши работата. Най-важното е, че Манфред Вебер и ЕНП застават твърдо зад кабинета Борисов", категоричен бе Желязков.