За палежи на автомобили в столичния квартал „Хиподрума“ информира Нова телевизия.  Последният случай е от началото на седмицата.

Свидетели изпратиха и кадри от престъпленията – на тях се вижда големината на пламъците. Засегнати са два автомобила. Преди месец пък други две коли са изгорели.

„Вечерта срещу 7 декември се случи всичко. Две момчета се качиха до нас, за да ни кажат. Те са сигнализирали и на пожарникарите и полицията. Колата беше изгасена за няколко минутки. Факт е, че ние разчитаме много на този автомобил. Аз съм самотна майка с две деца и тази кола не е лукс, а необходимост. Едно момиче казва, че до колата е имало двама мъже… секунди преди пламъците да избухнат“, казва потърпевшата Ива Петкова.

Добавя, че ден след палежа е откраднат и акумулаторът на колата. Тя не смята, че зад палежа има личен мотив, защото такива случаи били често срещани в квартала. Разказва, че лятото също е имало такъв инцидент. Тогава служебният й автомобил се запалва от спреният до него. Така тя губи и работата си.